Stiftelsen Norsk luftambulanse

Last ned appen Hjelp 113

Livsviktig tid går tapt fordi nødsentralen sliter med å spore opp pasientene. Appen Hjelp 113 sender automatisk melding om hvor du er, om du ringer 110, 112 eller 113 fra appen. Last ned og start appen Hjelp 113 nå.

  1. Last ned eller oppdater appen i App Store
  2. Start appen etter at den er lastet ned.
  3. Registrer mobilnummeret ditt slik at appen er klar til bruk.
  1. Last ned eller oppdater appen i Google Play
  2. Start appen etter at den er lastet ned.
  3. Registrer mobilnummeret ditt slik at appen er klar til bruk.

Husk å starte appen så snart du har lastet den ned. Du må taste inn telefonnummeret ditt for at nødsentralen skal klare å spore deg opp automatisk hvis du en dag bruker appen for å få øyeblikkelig hjelp.

Har du allerede vår tidligere versjon Hjelp 113? Start den på nytt nå og følg instruksjonene. Da er den oppdatert til automatisk å varsle nødsentralen om hvor du er.

Appen Hjelp 113 er laget for å være så enkel som mulig å bruke, men bruk gjerne noen minutter på å bli kjent med den.

Husk at mobilen trenger datatrafikk for å automatisk sende stedet du er til nødsentralen. Vi minner også om at du må ha mobildekning for at appen skal fungere.

Som en del av installeringen vil appen be om tillatelse til å få tilgang til mobilens stedstjenester (og på iPhone: tilgang til Meldinger, det er viktig at du svarer «ja» på disse spørsmålene). Tilgang til meldinger er nødvendig for å kunne vise stedet du er mens du er i nødsamtalen. Dette er en ekstra sikkerhet dersom nødsentralen, mot formodning, ikke mottar posisjonen automatisk og du blir bedt om lese denne opp for nødsentralen.

Din nærmeste hjertestarter kan du nå finne i appen. Det er det offentlige hjertestarterregisteret som brukes. Les mer om det her: https://www.113.no

Med Hjelp 113 har du mulighet til å la nødsentralen benytte seg av kameraet på mobilen din for å få et bedre overblikk over situasjonen. Du bestemmer selv om du vil at operatøren skal få tilgang. Denne funksjonen gir operatøren et bedre bilde over situasjonen, og kan gi bedre hjelp mens nødetatene er på vei.

Vi håper du aldri trenger Hjelp 113, men er veldig glad for at du har den med deg! Nå som appen inneholder oversikt over hvor det er hjertestartere er det fint å gjøre seg kjent med hvor din nærmeste hjertestarter er.

Appen Hjelp 113 er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og er vårt bidrag til den nasjonale dugnaden ”Sammen redder vi liv” i regi av Helsedirektoratet.

I tillegg til å laste ned Hjelp 113-appen, anbefaler vi alle å lage en nødplakat. Her vil du finne din nøyaktige posisjon til der du bor eller et annet valgt sted. Fin å henge synlig på veggen, og dermed enkelt å videreformidle posisjonen når du snakker med nødsentralen. Lag din egen nødplakat her.